ماده ۲ - اهداف :
۱- توسعه و بکار گیری دانش بشری در زمینه علوم اجتماعی و مدیریت و رهبری اثر بخش بمنظور بهبود کیفیت زندگی ، ارتقاء سلامت و نیل به توسعه پایدار جمهوری اسلامی ایران .
۲- انجام پژوهشهای بنیادی و کاربردی ( با تاکید بر تحقیقات جامعه نگر ، مداخله ای و بینش استراتژیک ) بر اساس استانداردهای بین المللی و رعایت اصول اخلاق در پژوهش ، همچنین همکاری در تعیین سیاستها و اولویتهای نظام ملی تحقیقات سلامت با استفاده از اصل مشارکت و مشورت بمنظور پاسخگویی به نیاز جامعه و کمک به تصمیم گیری مدیران مرتبط با سلامت .
۳- مدیریت استفاده از دانش تولید شده از طریق جمع آوری ، تنظیم و طبقه بندی اسناد و مقالات با استفاده از فنآوری روز اطلاعات و ارتباطات بمنظور دستیابی به راهکارهای مناسب انتشار ، ارتباط محققین و استفاده کنندگان از نتایج تحقیقات و تشکیل بانک اطلاعاتی محققین .
۴- ترغیب ، تشویق و بکارگیری محققین و تربیت پژوهشگرانی کارآمد بمنظور توسعه توانمندی مدیریت بخش سلامت و انجام پروژه های منطقه ای و ملی اولویت دار در زمینه توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت .
۵- جلب مشارکت آگاهانه مردم و توسعه توانمندیها و مهارتهای افراد بمنظور اصلاح سبک زندگی و بهبود کیفیت آن وکاهش نابسامانیها و نابرابریهای اجتماعی - اقتصادی با لحاظ اصل سلامت محوری توسعه .
۶- کوشش در جلب توجه و همکاری مراکز تحقیقاتی و اجرایی داخل کشور و جذب منابع سازمانهای دولتی و خصوصی در راستای اهداف برنامه های جاری و توسعه ای آنان و مرکز .
۷- همکاری علمی با مراکز تحقیقاتی و آموزشی سایر کشورها و سازمانهای بین المللی و جذب منابع با رعایت قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران .
ماده ۳- ارکان مراکز عبارتند از :
الف - شورایعالی
ب - رئیس مرکز
ماده ۴- اعضاء شورایعالی مرکز عبارتند از :
۱- رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گناباد
۲- معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
۳- معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
۴- رئیس مرکز
۵- سه نفر از اعضاء هیات علمی مرکز با پیشنهاد رئیس مرکز و تائید رئیس دانشگاه
ماده ۵- وظایف شورایعالی مرکز به شرح زیر می باشد:
۱- تصویب خط مشی پژوهشی مرکز
۲- تصویب طرح های همکاری با سایر دانشگاه ها و موسسات آموزشی پژوهشی داخلی و خارج از کشور و سازمانهای بین المللی مطابق مقررات و ضوابط مربوطه
۳- بررسی و تصویب گزارش سالانه فعالیتهای مرکز
۴- بررسی و تصویب و بودجه سالانه مرکز در محدود اعتبارات تخصیصی و با رعایت ضوابط قانونی
۵- دستورالعمل های مربوط به امور داخلی شورایعالی و دستورالعمل های اجرائی مرکز تحقیقات
۶- پیشنهاد سازمان و تشکیلات مرکز
تبصره : مصوبات شورایعالی مرکز براساس سیاست ها و خط مشی ها و هماهنگی با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خواهد بود.
ماده ۶- رئیس مرکز به پیشنهاد شورایعالی مرکز و حکم رئیس دانشگاه علوم پزشکی هر چهار سال یکبار منصوب می گرددو انتخاب مجدد او بلامانع است .رییس مرکز رییس شورای پژوهشی و مسوول نظارت بر کلیه فعالیت های علمی و تحقیقاتی مرکز خواهد بود.
ماده ۷- وظایف رئیس مرکز:
رئیس مرکز بالاترین مقام اجرائی مرکز است و در حدود ضوابط قانونی و مصوبات شورایعالی جهت اجرای وظایف و امور محوله اقدام می نماید.
ماده ۸: اعضاء مرکز: مرکز دارای دو نوع عضو بشرح زیر است :
الف ) اعضاء پیوسته : که اعضاء هیات علمی و کارشناسان تمام وقت مرکز هستند
ب ) اعضاء وابسته : که اعضاء هیات علمی سایر گروه های دانشگاه علوم پزشکی و یا سایر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی هستند.
ماده ۹- منابع مالی مرکز :
الف ) درآمدهای حاصله از خدمات مرکز طبق ضوابط قانونی
ب ) کمک و هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی
ج ) اعتبارات دولتی در صورت تخصیص
این اساسنامه به توجه به مصوبه مورخ ۱۳۸۳/۹/۳۰ شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور و بر اساس دستور العمل اجرایی نحوه اخذ تاسیس مراکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت در ۹ ماده و سه تبصره تنظیم و در مورخ ۱۳۹۸۳/۱۱/۲۶ پس از بازنگری به تصویب شورای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گناباد رسیده است.